۳۰ هزار میلیارد ریال برای تکمیل راهآهن اردبیل نیاز است |
تازه هاي خبر :
قانون عجیب سرویس بهداشتی در اسکاتلند
بزرگراه پارس آباد – سربند در خرداد ماه ۱۴۰۰ به بهره برداری میرسد
وضعیت کرونایی شهرستان پارس آباد مغان نیازمند توجه ویژه است/ ۷۰ درصد جامعه هدف منطقه غربالگری شدند
آغاز دومین جلسه رسیدگی به اتهامات رییس پیشین سازمان خصوصی سازی
مشکل تامین آب ناحیه صنعتی پارس آباد مرتفع میشود
چهارشنبه ۱۷ بهمن ۰۳
۳۰ هزار میلیارد ریال برای تکمیل راهآهن اردبیل نیاز است
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهریمیز ، مسعود امامی یگانه روز شنبه در نشست شورای اداری استان اردبیل که با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل برگزار شد ، اظهار کرد: پروژه راهآهن اردبیل جزو پروژههای شاخص و مطالبات اصلی مردم استان است که عملیات اجرایی آن از سال ۸۴ آغاز شده و پیشتر در زمینه احداث آن هم وعده وعیدهایی داده شده بود.
وی با بیان اینکه نگاه دولت چهاردهم نگاه واقع بینانه و شفاف به مسائل است، ادامه داد: در ۲ ماه گذشته از زمان تصدی استانداری اردبیل تاکنون جلساتی با رییس سازمان مدیریت برنامهریزی و نیز جلسات تخصصی با حضور معاونین وزیر راه و شهرسازی در مورد این پروژه برگزار شده است.
مقام عالی دولت در استان اردبیل با اشاره به این که ۳۰ هزار میلیارد ریال برای تکمیل پروژه راهآهن اردبیل – میانه نیاز است ، ادامه داد: یکی از دغدغههای ما این است که در روند اجرای پروژه وقفهای ایجاد نشود و بر همین اساس تلاش میکنیم قبل از پایان امسال حتما اعتباری برای آن جذب کنیم.
امامی یگانه افزود: ۹ هزار میلیارد ریالی که برای سال جاری اختصاص داده شده بود به طور کامل پرداخت شده است ، چهار هزار میلیارد ریال هم سازمان برنامه و بودجه از طریق فاینانس به بانک ملی داده است که بانک باید پرداخت میکرد که از این میزان نیز ۱۳ هزار میلیارد ریال برای پروژه هزینه شده است.
استاندار اردبیل گفت: از وزیر راه و شهرسازی دعوت شد تا سفری به این استان با محوریت پروژه راهآهن اردبیل داشته باشد و در جریان آن تصمیم گرفته شد سه هزار میلیارد ریال قبل از عید به آن اختصاص داده شود و مابقی مبلغ هم از محل اعتبارات سال ۱۴۰۴ از طریق سازمان برنامه و بودجه به میزان ۲۰ هزار میلیارد ریال تامین خواهد شد.
وی تصریح کرد: در این زمینه تاکید بر این بود که این مبلغ تا اواخر فروردین ماه سال آینده واریز شود و تلاش دولت بر این است تا پروژه راهآهن اردبیل – میانه به عنوان پروژه پیشران ملی در اولین فرصت به بهرهبرداری برسد.
امامی یگانه اظهار داشت: دغدغه دیگری که در جریان سفر اخیر وزیر راه و شهرسازی به اردبیل داشتیم در مورد محورهای مواصلاتی استان اردبیل بود که بر اساس برآوردهای کارشناسی ۳۶ همت در مجموع برای احداث ۸۵۰ کیلومتر خط بزرگراهی نیاز است که تاکنون ۲۷۲ کیلومتر آن احداث شده است.
وی همچنین گفت: ۲۶۲ کیلومتر پروژه بزرگراهی نیز در این استان در دست اجراست که تکمیل آنها به ۹ همت اعتبار نیاز دارد.
به گفته استاندار اردبیل ، دستور لازم برای تسریع در اجرای ۱۴ پروژه راهی از شمالیترین تا جنوبیترین نقطه استان اردبیل نیز از وزیر راه و وشهرسازی گرفته شده است که با همکاری و پیگیری مسئولان امر و مجمع نمایندگان استان و مجموعه استانداری اعتبارات آن جذب شود.
وی با اشاره به این که شاخص کشوری بزرگراهی در این زمینه ۴۷ درصد است ، تصریح کرد: در استان اردبیل با وجود اقداماتی که در گذشته صورت گرفته است این شاخص ۳۱ درصد است.
امامی یگانه افزود: این نوید داده میشود که عملیات اجرایی پروژه مشگینشهر – پارسآباد با اعتبار ۱۵ هزار میلیارد ریال در دهه فجر شروع میشود و برای محور گرمی – بیلهسوار هم که عملیات اجرایی آن ۱۷ بهمن ماه سال ۹۸ شروع شده بود ولی تاکنون هیچ اقدامی انجام نشده بود پنج هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال منابع مالی اختصاص داده شود تا عملیات اجرایی آن به زودی آغاز شود.
استاندار اردبیل همچنین از اختصاص سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال به پروژه پارسآباد – سربند خبر داد و گفت: ۱۰ کیلومتر این مسیر اجرا شده و عملیات اجرایی ۱۰ کیلومتر بعدی هم به پیمان رفته و عملیات آن به زودی شروع میشود. همچنین برای محور کلور – درام در جنوب استان هم ۷۰۰ میلیارد ریال اوراق مالی اختصاص یافته است.
امامی یگانه تصریح کرد: تمام تلاش و دغدغه ما این است ۳۶ همت منابع مالی مورد نیاز برای تکمیل شبکه بزرگراهی استان را با همت و تلاش شبانهروزی به سرانجام برسانیم و در این راستا نقشه تمامی محورهای در دست اجرا به وزیر راه و شهرسازی داده شد.
استاندار اردبیل همچنین در خصوص پروژههای نهضت ملی مسکن در استان اظهار کرد: همکاری نظام بانکی و بانکهای عامل در این زمینه ضروری است ، رییس جمهور دستور داده است اگر بانکها مشکلی در این خصوص دارند بیان کنند.
وی با اشاره به پیشنهاد اخیر آیتالله عاملی در خصوص نهضت ملی مسکن استان گفت: پیشنهادی که شما دادید به وزیر راه و شهرسازی منتقل شد که پایان پروژه را به مردم محول کنند و هزینههای اضافی به مردم تحمیل نشود.
امامی یگانه خاطرنشان کرد: همچنین درباره سهم آورده متقاضیان تمام استانداران تاکید دارند که زمان بازپرداخت تسهیلات افزایش یابد و طویل مدت باشد.
استاندار اردبیل ولادت امام حسین (ع) و روز پاسدار را به سبزپوشان سپاه تبریک گفت و افزود: امیدواریم بتوانیم با تلاش جمعی و حمایت حضرتعالی ادامه دهنده راه شهدا و عمل کننده به آرمانهای امام راحل و شهدای گرانقدر باشیم.
امامی یگانه همچنین با تبریک سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ادامه داد: امسال برنامههایی در حوزههای مختلف تدارک دیده شده و دستگاههای اجرایی استان در حوزههای مختلف خدمات متنوعی به برکت خون شهدا به مردم این استان ارائه خواهند کرد.
وی بزرگترین دستاورد انقلاب اسلامی را دستاورد سیاسی دانست که به تعبیر مقام معظم رهبری گوهر وجودی انقلاب اسلامی است ، ذکر کرد و گفت: استقلال در تصمیمگیری و استقلال در حفظ تمامیت ارضی کشور طوری که الان تمام قدرتهای جهانی هر زمان که نام جمهوری اسلامی مطرح میشود تلاش میکنند محاسبه شده و بر اساس معادلات سیاسی و بینالمللی با جمهوری اسلامی مواجه شوند ، از دستاوردهای انقلاب اسلامی است.
مقام عالی دولت در استان اردبیل همچنین گفت: کشور ایران اسلامی دستاوردهای مهم علمی دارد و در فناوریهای نوین جزو ۱۰ کشور برتر جهان است ، در حوزه نانو و فناوریهای نانو پیشرفت قابل توجهی علیرغم تحریمهای ظالمانه دارد و دانشمندان ، متخصصان و جوانان ایرانی گامهای بزرگی در فناوری هستهای برداشتهاند ، جمهوری اسلامی یکی از قدرتهای نوظهور در عرصه هوا و فضا است و حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
استاندار اردبیل ادامه داد: جمهوری اسلامی یکی از کشورهای بزرگ جهان در فناوریهای سلولهای بنیادی است که اقدامات ، اکتشافات و دستاوردهای قابل عرصه و دفاع دارد ، در توسعه صنایع نظامی ، موشکی ، تولید موشکهای بالستیک و تجهیزات پیشرفته جنگ الکترونیکی و سایبری و تولید زیردریایی جمهوری اسلامی در دنیا خود را نشان داده و تمام کشورهای پیشرفته و کشورهایی که به لحاظ نظامی حرفی برای گفتن دارند به توانمندی ایران اذعان میکنند.
امامی یگانه اظهار داشت: قبل از انقلاب کشور ما در حوزه کشاورزی یکی از واردکنندگان مطرح در دنیا بود ، الان تولیدات ما عمدتا بالای ۹۰ درصد به خودکفایی رسیده است ، در بخش صنعت صنایع ما مونتاژ بود و مستشاران و کارشناسان خارجی در تمام صنایع نظر میدادند و متخصصان داخلی اصلا نقش نداشتند ولی الان با اتکا به توان داخلی ، سیاست خودکفایی و بومیسازی در صنایع نفت ، پتروشیمی ، گاز ، فولاد ، صنعت سیمان و تولیدات معدنی افتخارات زیادی کسب کردهایم.
وی ادامه داد: در حوزه بهداشت و درمان کشفیات متخصصان ما قابل توجه است ، قبل از انقلاب از هندوستان ، پاکستان ، فیلییپن و بنگلادش پزشک میآوردیم ولی الان سالانه بیش از ۳۰ هزار نفر برای درمان به کشور ما مراجعه میکنند ، این دستاوردهای شگفتیساز باید به جوانان ما انتقال یابد که به برکت زحمات متخصصان داخلی و در سایه رهبری داهیانه مقام عظمای ولایت که به خودکفایی و سپردن امور به متخصصان و جوانان تاکید دارند ، حاصل شده است.
استاندار اردبیل تصریح کرد: در دهه فجر امسال ۵۰۴ پروژه عمرانی بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد تومان در مناطق مختلف استان کلنگزنی یا افتتاح میشود ، ۷۳ طرح اقتصادی در حوزههای کشاورزی ، صنعت و معدن ، گردشگری و خدمات با اشتغال بالغ بر یک هزار و ۷۰۰ نفر و سرمایهگذاری پنج هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان با مشارکت بخش خصوصی به بهرهبرداری رسیده یا عملیات اجرایی آنها آغاز خواهد شد.
امامی یگانه افزود: در مجموع بیش از ۱۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان یعنی حدود ۱۵.۵ همت در این ایام در اقصی نقاط استان اردبیل در قالب پروژههای عمرانی ، شهری ، تامین زیرساختها ، حوزههای ارتباطات ، محورهای مواصلاتی ، توسعه مراکز آموزشی و دانشگاهی ، توسعه مدارس ، توسعه واحدهای اداری ، توسعه مراکز درمانی و اورژانس، شبکههای آبیاری و بخشهای مختلف تقدیم مردم شریف این استان خواهد شد.
وی با اشاره به این که افق آینده که برای استان اردبیل ترسیم شده با تاسی از فرمایش مقام معظم رهبری است ، ادامه داد: نامگذاری شعارهای سال در یک دهه اخیر بیانگر تاکید ایشان حمایت از تولید ، اشتغال ، کارآفرینی ، جهش تولید و رفع موانع تولید بوده و اینها نگاه حاکمیت را به تولید ، اشتغال ، اقتصاد ، معیشت مردم و رونق اقتصادی نشان میدهد.
مقام عالی دولت در استان اردبیل عمدهترین دغدغه رییسجمهور به استانداران را تاکید روی سرمایهگذاری ، حمایت از سرمایهگذاری و تسهیل در فرایند سرمایهگذاری دانست و گفت: در این استان به تمام دستگاههای اجرایی تاکید شده و فضای استان فضای همدلی است و مجموعه قضایی ، دستگاههای امنیتی ، دستگاههای اجرایی ، بخش خصوصی ، اصناف و اتاق بازرگانی همه در کنار هم هستند ولی همچنان در پیچ و خم فرایند سرمایهگذاری مشکل داریم و استانداری اردبیل تکریم سرمایهگذاران را نقشه راه کلید واژه سرمایهگذاری آسان در استان اردبیل قرار داده است.
وی ادامه داد: استان اردبیل ظرفیتهای گردشگری و کشاورزی زیادی دارد ، هماکنون ۵۰۰ طرح گردشگری در این استان در حال اجرا است ، در حوزه کشاورزی هم یک هزار طرح در حال اجرا است ، تولید و استفاده از فرآوردههای محصولات کشاورزی و رونق صنایع تبدیلی جزو دغدغههای جدی ما است که تحقق آن با رویکرد افزایش یک میلیون تنی محصولات کشاورزی و باغی و بهرهبرداری از پایاب سدهای استان دنبال خواهد شد.
استاندار اردبیل افزود: این استان در حوزه صنعت در حال صنعتی شدن است ، یک هزار و ۲۰۰ واحد صنعتی در استان فعال است ، افزایش ظرفیت واحدهای پیشران ، تکمیل زیرساختها و تامین منابع مالی برای واحدهای صنعتی و تولیدی از طریق بانکهای عامل ، صندوق توسعه ملی و شرکتهای هلدینگ ، بنیاد مستضعفان و سایر مجموعهها اتکا خواهیم کرد.
امامی یگانه افزود: با توسعه صادرات غیرنفتی ، افزایش صنایع دستهبندی و استانداردسازی محصولات ، پرهیز از خامفروشی ، توسعه اقتصاد دانشبنیان و بهبود شاخصهای اقتصادی با استفاده از علم و تکنولوژیهای جدید و نیروهای کارآمد و بروز و نیروهای انسانی متخصص میتوان به موفقیت رسید.
پروژه راهآهن میانه – اردبیل به طول ۱۷۵ کیلومتر و با هفت ایستگاه، ظرفیت جابهجایی ۶۰۰ هزار مسافر و ۲.۵ میلیون تن بار در سال اول بهرهبرداری را دارد. این ظرفیت در سال بیستم بهرهبرداری برای مسافر به ۱.۵ میلیون نفر و در بخش بار به ۴ میلیون تن میرسد.
این پروژه ریلی با داشتن ۴۰ درصد تپه ماهور، ۴۰ درصد دشت و ۲۰ درصد مسیر کوهستانی سخت، در فاز نخست نیازمند ۳۰ هزار میلیارد ریال اعتبار است.
سرعت قطار مسافری در این مسیر ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت و سرعت قطار باری ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت پیشبینی شده است.
تکمیل و بهرهبرداری این پروژه علاوه بر تسهیل جابه جایی مسافران و بار در این مسیر، کاهش مصرف سوخت و تصادفات جاده ای و ایجاد اشتغال پایدار و توسعه اقتصادی منطقه را به همراه خواهد داشت.