تاريخ انتشار :یکشنبه 17 نوامبر 2024.::. ساعت : 1:11 ق.ظ
فاقدديدگاه

واکنش مثبت اکثریت جامعه به رفع فیلترینگ/ بهره‌مندی طرفداران فیلترینگ از مزایای رفع فیلتر

سایه فیلترینگ که در دولت‌های قبلی بر فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی سایه افکنده، چالش‌های مهمی مانند فروش فیلترشکن را پیش آورده است. حقیقت غیرقابل انکار این است که در این بحبوحه زمانی اکثر جوانان، بزرگسالان و حتی کودکان برای استفاده از فضای مجازی اعم از تلگرام، اینستاگرام، توییتر، واتساپ و دیگر شبکه‌های ارتباطی مجازی مجبور به استفاده از فیلترشکن هستند. حال کاربران برای استفاده از این شبکه‌ها مجبورند فیلترشکن نصب کنند، فیلترشکن‌هایی که اغلب کارآمد نیستند، پس کاربران به سراغ فیلترشکن فروش‌ها می‌روند و همین موضوع باعث به وجود آمدن چالش‌های قانونی می‌شود.
جالب‌تر اینکه خود مسئولان هم با فیلترشکن‌ها وارد این فضا‌ها شده یا عضو شبکه‌های اجتماعی هستند. حال که دولت قصد قصد دارد موضوع رفع فیلترینگ را به صورت جدی پیگیری کند و مسعود پزشکیان رئیس جمهور نیز به صورت مستقیم قول داده فضای مجازی را از فیلترینگ پاک کند صف موافقان و مخالفان باز هم تشکیل شده و اظهارنظر‌ها جدی‌تر از همیشه مطرح می‌شود.
نباید فراموش کرد که فضای مجازی تنها شبکه اجتماعی با کارکرد پیام رسانی نیست بلکه سال‌های اخیر رویکردی اقتصادی دارد و کاربران از آن به عنوان فروشگاه مجازی کسب درآمد می‌کنند.
برای بررسی ابعاد این موضوع سراغ محمدصادق جوادی حصار، سخنگوی حزب اعتماد ملی رفتیم تا نظرات او را درباره فیلترینگ و رفع آن توسط دولت چهاردهم بررسی کنیم. نوع نگاه سیاسیون به عرصه فرهنگی موضوعی مهم در ایران محسوب می‌شود که به هر حال جاری است و این گفت‌وگو بر همین اساس انجام شده است..
جوادی حصار درباره زوایای پنهان فیلترینگ می‌گوید: با پیشرفت جامعه جهانی، اقتصاد دیجیتال روز به روز اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. با این حال ما با یک گلوگاه و محدودیت در مسیر تعاملات اقتصادی داخلی و بین‌المللی مواجه هستیم. تصور کنید در شاهراه‌های جهانی تریلی‌ها و کشتی‌های بزرگی در حال تردد هستند اما وقتی به یک تنگه می‌رسند یا باید در صف بمانند و معطل شوند یا مسیر خود را تغییر دهند زیرا عبور از این مسیر دیگر توجیه اقتصادی ندارد. در نتیجه فیلترینگ به نوعی همان تنگنا برای توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است.
پاسخ به استدلال مخالفان
وی در پاسخ به اینکه بسیاری از مخالفان رفع فیلترینگ معتقدند فضای مجازی مانند اینستاگرام دارای ابعاد خطرناکی است و فیلترینگ یک ضرورت است، گفت: فرض کنید در یک اتوبان فردی سرعت مجاز را رعایت نمی‌کند و با سرعت ۲۰۰ کیلومتر در حال حرکت است و ممکن است به ماشین جلویی برخورد کند. البته چنین حرکتی غیرقابل قبول است اما آیا می‌توان نتیجه گرفت به همین دلیل نیازی به ساخت اتوبان نیست؟ عقل سلیم این نظر را نمی‌پذیرد.
سخنگوی حزب اعتماد ملی ادامه داد: به نظر من فیلترینگ یک مانع و گره در مسیر اقتصاد کشور است؛ مانعی برای اقتصاد سیاسی، فرهنگی و تعامل اقتصادی. اگر ما در مسیر این تعامل فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و به‌ویژه اقتصادی تنگنا ایجاد کنیم، دسترسی افراد به کالا‌های مطلوب دشوار خواهد شد و آنها به‌سوی کالا‌های تقلبی و نامطلوب هدایت می‌شوند. از نظر من فیلترینگ در کلیات ایده معقولی نیست.
وی پاسخ به اینکه واکنش اکثریت جامعه به رفع فیلترینگ چگونه خواهد بود، از بهره‌مندی موافقان فیلترینگ از مزایای رفع شدن آن سخن گفته و می‌گوید: در بلندمدت پاسخ و بازخورد کلی این اقدام مثبت خواهد بود.

نظر خود را به ما بنویسید.