تاريخ انتشار :دوشنبه 12 دسامبر 2011.::. ساعت : 7:50 ب.ظ
فاقدديدگاه

10 روش براي كنترل استرس

 

هر كسي مشكلي دارد، آيا زندگي بدون مشكل مي‌شود؟ بعضي از مشكلات واقعاً فاجعه هستند. مشكلات بزرگ را به قسمتهاي كوچكتر تقسيم كنيد و هر كدام را به نوبت از ميان برداريد.

خوشبين باشيد اشتباهات و عقب‌نشينيها را فرصتهايي براي آموختن بپردازيد. هميشه سعي كنيد چيزهاي خوب و آموزنده را در اتفاقاتي كه برايتان روي مي‌دهد كشف كنيد، هر چند كه در اولين نگاه بد به نظر برسند.

3- به زندگي بخنديد

4- نگراني را كنار بگذاريد- شروع به كار كنيد

نگراني مانع تفكر سازنده و اقدام مؤثر است. يكي از بدترين زمانهاي نگراني صبحهاي زود است، زمانيكه هر چيزي بي‌پناه و سياه به نظر مي‌رسد. اين زماني است كه سوخت و ساز بدن ما آهسته عمل مي‌كند، حرارت بدن در كمترين حد خود است و سطح قند خون پايين است. اين ركود جسمي كه توسط ساعت بدن ايجاد مي‌شود به طور مشخص با احساس نااميدي و يأس در مورد بسياري از تجربيات همراه است. ناپلئون يكبار گفته است كه هرگز سربازي را نديده‌ام كه در ساعت سه صبح دم از شجاعت بزند.

دفعه ديگر كه با حالت بيچارگي از خواب بر مي‌خيزيد، مجدداً قدري استراحت كنيد چون اين حالت بعضاً جنبه بيولوژيك دارد و با طلوع آفتاب احساسي بهتر و حالت بشاشتر خواهيد داشت. به جاي غلت‌زدن و لوليدن توجه خود را با شنيدن يك موسيقي ملايم يا خواندن كتابي سرگرم كننده منحرف كنيد.

نگراني استفاده غلط از تخيل است، زيرا پژوهشها نشان داده‌اند بسياري از مسائلي كه ما را نگران مي‌كنند يا هرگز اتفاق نمي‌افتند يا خارج از كنترل ما هستند. بنابراين زياد خود را آزار ندهيد و اگر ممكن است شروع به كار كنيد تا موقعيتي را كه به نظر غيرقابل تحمل است دگرگون سازيد.

5- از خفيف كردن خود با كلمات پرهيز كنيد.

در مورد آنچه كه به خود مي‌گوييد كاملاً دقت كنيد. كلام تحقيرآميزي كه به خود مي‌گوييد و گفتگوهاي دروني افسرده كننده اعتماد به نفس شما را مانند خوره و استرس بيهوده‌اي بوجود مي‌آورد. بار ديگري كه به خود گفتيد چقدر بي‌عرضه هستيد، يك بازنگري واقع بينانه از خود بكنيد.

سخنان مثبت و روحيه‌بخش به خود بگوييد. زماني كه كار شايسته‌اي انجام مي‌دهيد به خود پاداش دهيد. زماني كه خطا مي‌كنيد، جستجو كنيد كه به غير از نكات منفي چه نكات مثبتي عايدتان شده است.

6- از شتاب زندگي خود بكاهيد.

بررسي‌ها نشان داده‌اند، همان قدر كه جوامع ثروتمندتر و تجاري‌تر مي‌شوند شتاب زندگي شديدتر مي‌شود. هر چيزي از خريد كردن تا صحبت كردن يا راه يافتن با سرعت بيشتري انجام مي‌گيرد. حتي اگر دوست داريد زندگي را در خط سرعت به پيش بريد، ذهن و جسم شما نياز به تغيير سرعت دارند. مواقع غروب، در تعطيلات آخر هفته، در وقفه‌هاي كوتاه يا تعطيلات طولاني‌تر، بايد كند كردن شتاب زندگي را ياد بگيريد.

7- مواظب تنفس و وضعيت بدني خود باشيد.

يكي از اولين چيزهايي كه فشار رواني در ما به وجود مي‌آورد، تغييراتي است كه ريتم تنفسي ما پيدا مي‌كند يعني تندتر و سطحيتر مي‌شود، بطوري كه فقط قسمت بالاي ششها عمل مي‌كنند. اين حالت مي‌تواند طيف گسترده‌اي از عوارض آزاردهنده را بوجود آورند از جمله:افزايش ضربان قلب، درد سينه، گيجي، اضطراب و ناتواني در تمركز.

تنفس مؤثر را به طريقي كه باعث كاهش استرس شود با انجام تمرينات بدني در زمانهاي بيكاري به خود آموزش دهيد. از اين تمرينات همچنين مي‌توان در موقع افزايش تنفس براي آرامش بيشتر يا برطرف كردن خستگي ناشي از رانندگي طولاني يا بعد از كار با كامپيوتر نيز استفاده كرد.

8- آرام گرفتن در آخر روز

اين تمرين ساده، راهي براي آرام شدن چه هنگام كار و چه در خانه پس از يك روز پرتنش است. بنشينيد و آرام بگيريد، چشمانتان را نيمه بسته نگه داريد و به نقطه‌اي در چند متري خود خيره شويد.
در حالي كه به آن نقطه تمركز مي‌كنيد آهسته و عميق تنفس كنيد. سعي كنيد حداقل به مدت شصت ثانيه فقط به آن نقطه تمركز كنيد. پس از شصت ثانيه، برخيزيد و به حالت طبيعي خود برگرديد، در حالي كه اين احساس عميق آرامش ذهني را با خود همراه داريد.

9- با آرميدن استرسهاي جسمي را كاهش دهيد.

درهنگام آرميدگي به راحتي بنشينيد يا دراز بكشيد، هر پوشش تنگ خود را شل كنيد. بعضي از مردم ترجيح مي‌دهند كه در اتاق تاريك آرميدگي كنند اما اين كاملاً به سليقه شما بستگي دارد. راز آرميدگي موفق تمركز منفعلانه است.
تمركز در آن چيزي است كه اتفاق مي‌افتد، بدون آنكه سعي كنيد چيزي اتفاق بيفتد. اگر افكار ناخواسته به ذهنتان مي‌آيد قبل از اينكه به حالت آرامش برگرديد به صورت اتفاقي به آنها توجه كنيد. هميشه بعد از هر آرميدني به آهستگي بايستيد و اين احساس آسايش و آرامش را در فعاليتهاي بعدي خود همراه داشته باشيد.

10- با ورزش استرس را از خود دور كنيد.

ورزش منظم و متعادل كه موجب افزايش اندك اندك ضربان قلب شود، مي‌تواند تأثير شگفت‌انگيزي در برطرف كردن استرس و افسردگي بگذارد. قدم زدن، آهسته دويدن، شنا، دوچرخه‌سواري و غيره به عنوان فعاليتهاي تفريحي كه بتوان حداقل به مدت بيست دقيقه پيوسته انجام داد بسيار مفيد خواهد بود.

نظرات بسته شده است.