راهکار های افزایش اعتماد به نفس کودکان کدام اند؟ |
تازه هاي خبر :
قانون عجیب سرویس بهداشتی در اسکاتلند
بزرگراه پارس آباد – سربند در خرداد ماه ۱۴۰۰ به بهره برداری میرسد
وضعیت کرونایی شهرستان پارس آباد مغان نیازمند توجه ویژه است/ ۷۰ درصد جامعه هدف منطقه غربالگری شدند
آغاز دومین جلسه رسیدگی به اتهامات رییس پیشین سازمان خصوصی سازی
مشکل تامین آب ناحیه صنعتی پارس آباد مرتفع میشود
سه شنبه ۹ بهمن ۰۳
راهکار های افزایش اعتماد به نفس کودکان کدام اند؟
وقتی کودکی احساس نگرانی میکند، بهتر است او را قادر سازید تا بر آن نگرانیها غلبه و به سمت جلو حرکت کند.
اعتماد به نفس کودکان را میتوان با استفاده از راهکارهایی بالا برد.
استفاده از کلمات تشویق کننده
اینکه وقتی کودک کار خوبی انجام میدهد، با صدای بلند به او بگویید: «کار تو فوقالعاده است!» یا «تو خیلی باهوش هستی!» این کار باعث عزت نفس و ایجاد حس ارزشمند بودن در کودک شما میشود که او را در رویارویی با شرایط سخت نیز یاری میدهد.
حذف نکردن موانع زندگی
هر کودکی در طی دوره رشد خود، با یک سری چالشها و کشمکشهایی روبرو میشود و حذف این موانع و چالشها برای کودک مناسب نیست، در واقع اگر برای نجات دادن او و از سر دلسوزی این کار را انجام دهید، اعتماد به نفس او را کاهش داده و مانع از برخورد او با مشکلات میشوید. پس اگر فرزند خود را در حال مواجهه با مشکل دیدید، مطمئن باشید که راهی برای حل آن پیدا خواهد کرد، در این شرایط کافی است از دور نظارهگر رفتارش باشید.
برخی از والدین، ساعات مختلف شبانهروز را برای فرزند خود برنامهریزی و زندگی او را همانند یک رُبات، از پیش تعریف میکنند، اما این واقعیت که کودکان برخی مواقع احساس کنند که کاری برای انجام دادن ندارند و آن زمان احساس کسالت کنند، اصلاً بد نیست.
وقتی که کودکی احساس کسالت کرد، شروع به فکر کردن و ایجاد خلاقیت و نوآوری میکند، او در این مواقع، علایق خود را کشف کرده و سعی در پرورش تواناییهایش خواهد کرد.
به کودک اجازه دهید که در کارهای خانه، تمیز کردن و نوشتن لیست خرید و … به شما کمک کند. در واقع وقتی که به وی اجازه مشارکت می دهید، یعنی او و مهارتهایش را باور دارید و به توانمندتر شدنش کمک میکنید و این را به کودک یادآور شوید «من مطمئن هستم تو قادر به انجام این کار هستی».
گوش دادن
کودک نیاز به کسی دارد که به حرفهای او گوش دهد، همیشه زمانهایی از روز را برای صحبت کردن با کودک خود اختصاص دهید و از او بخواهید در مورد ترسها، نگرانیها و ایدههای خود با شما صحبت کند. در این شرایط حتی میتوانید این صحبت کردن را به صورت بازی با کودک خود انجام دهید و از او بخواهید ساعتهایی از روز، کارهای مورد علاقهاش را بیان کند و یا یکسری از کارهای مورد علاقهاش را تغییر و به نحو دیگری انجام دهد.
تأیید نگرانیها
این بسیار طبیعی است که کودکان یکسری نگرانیها و اضطرابهایی داشته باشند.
وقتی کودکی احساس نگرانی کرد، بهتر است او را قادر سازید تا بر آن نگرانیها غلبه کند و به سمت جلو حرکت کند، پس سعی نکنید که نگرانیها را حذف یا انکار کنید و صحبت کردن در مورد نگرانیها و احساسات تصدیق شده، فرصتی برای کودک است تا پتانسیلهای درونیاش را کشف و تقویت کند.
داشتن شجاعت و مهربانی
فرزندان به طور دقیق، نظارهگر رفتارها و برخوردهای والدین هستند و روی آنها تأمل میکنند، بنابراین خودتان با موانع، ترسها و نگرانی هایتان با شجاعت روبهرو شوید، با خود مهربان باشید و با حالتی ناتوان و شکست خورده صحبت نکنید.
به یاد داشته باشید که شما الگوی فرزند خود هستید؛ شجاعت، مهربانی و برخورد منطقی در برابر مشکلاتتان، تأثیر مثبتی در ذهن فرزند شما باقی میگذارد.
پذیرفتن اشتباهات و عیوب
هر اشتباه میتواند فرصتی برای یادگیری چیز جدیدی باشد یا حداقل میتواند یک مدلی برای حل مشکلات مشابه باشد، بیان کرد: به کودک یاد دهید از فرصتهای پیش آمده در زندگی، برای یادگیری و همچنین افزایش استقامت خود استفاده کند.
بازی، سرگرمی و خنده از قدرتمند ترین وسایل برای ارتباط با قلب کودک هستند، از فرصتها برای لذت بردن در کنار یکدیگر استفاده کنید.
کودکانی که با پدر و مادر خود ارتباط بهتری دارند، احساس خوبی نیز نسبت به خود دارند.
ارتباط و وقت گذاشتن برای کودک، پتانسیل فوق العادهای برای کاهش استرس و رفتارهای نامناسب کودک دارد.
برچسبها:اعتماد به نفس