توصیه های بهداشتی در سفر |
تازه هاي خبر :
قانون عجیب سرویس بهداشتی در اسکاتلند
بزرگراه پارس آباد – سربند در خرداد ماه ۱۴۰۰ به بهره برداری میرسد
وضعیت کرونایی شهرستان پارس آباد مغان نیازمند توجه ویژه است/ ۷۰ درصد جامعه هدف منطقه غربالگری شدند
آغاز دومین جلسه رسیدگی به اتهامات رییس پیشین سازمان خصوصی سازی
مشکل تامین آب ناحیه صنعتی پارس آباد مرتفع میشود
جمعه ۱۴ دی ۰۳
توصیه های بهداشتی در سفر
حیدری مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتیدر گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ، یکی از عوامل مهم سلامت خانواده ها در سفر را انتخاب آگاهانه مواد غذایی سالم و بهداشتی در جهت کاهش خطرات بیماریهای قابلانتقال بهوسیله مواد غذایی ذکر کرد و گفت : در حین سفر نباید با یک انتخاب ناآگاهانه در غذا خوردن، لذت سفر را با بیماری به کام خود و همراهانمان تلخ کنیم.
وی گفت : در طول سفر سعی کنید از خوردن سالادها و سبزیهای خام، گوشت ( مرغ و ماهی ) نیم پز ، غذاهای دوباره گرم شده ( بهخصوص ماهی، گوشت و برنج ) ، محصولات لبنی غیرپاستوریزه ( شیر، پنیر، بستنی و … ) ، غذاهای نگهداری شده در دمای اتاق و مواد غذایی که در معرض حشرات قرار گرفته ، پرهیز کنید.
وی افزود : مصرف لبنیات غیرپاستوریزه میتواند یکی از علل بیماریهای گوارشی و بیماریهایی مانند تب مالت باشد بنابر این قبل از استفاده از شیرهای محلی مطمئن شوید که آنها به مدت 20 دقیقه جوشانده شدهاند و سعی کنید ضمن استفاده از شیر و ماست پاستوریزه (شیر کارخانهای) به تاریخ انقضای محصولات لبنی دقت کنید و از خوردن پنیر و کره محلی غیرپاستوریزه خودداری کنید.
حیدری در ادامه با اشاره به اینکه مواد غذایی کنسرو شده کاملاً سالم نیستند گفت: قبل از استفاده 20 دقیقه آنها را بجوشانید و به علایمی مانند کنسروهای بادکرده، زنگزده، سوراخ شده و کنسروهایی که مواد داخل آن بوی نامطبوع دارند توجه داشته باشید.
وی با تاکید بر اینکه مصرف غذاهای آبکی (انواع خورشها) را محدود کنید گفت: میکربها و باکتریها در فضای مایع، محیط مناسبتری برای رشد و تکثیر دارند بنابر این غذاها آبکی سریعتر فاسد میشوند.
مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی درادامه توصیه کرد: سعی کنید در سفر از میوه های پوست دار استفاده کنید و قبل از مصرف به دقت آنها را بشویید ، همچنین از پرخوری و مصرف خوراکیهای نا آشنا پرهیز کنید .
حیدری گفت: بهتر است هنگام سفر همراه با غذایی که میل میکنید از ماست (کمچرب و پاستوریزه)، لیموترش و یا آبلیمو استفاده کنید و حتیالامکان مقداری مواد غذایی خشک (بیسکویت، آجیل، کنسرو و …)، لیمو یا آبلیمو بههمراه داشته باشید.
وی با اشاره به آب به عنوان بیشترین و ضروریترین نوشیدنی که در سفر مصرف می شود افزود : نوشیدن آب غیربهداشتی یکی از عوامل اصلی بیماریهای دستگاه گوارش در مسافران است بنابراین در مواردی که دسترسی به آب بهداشتی و سالم امکانپذیر نیست باید از آب جوشیده و یا بطریهای آبمعدنی استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه برای جلوگیری از کمآبی و یبوست مقادیر مناسبی آب (ترجیحاً آببسته بندی) همراه داشته باشید افزود: ، بطریهای آب سالم بسته بندی شده ، آبمیوهها و نوشیدنیهای پاستوریزه میتواند بدون خطر باشد .
مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی درادامه توصیه کرد: از مصرف یخهایی که در شرایط غیربهداشتی و روی زمین نگهداری یا خرد میشوند خودداری کنید ، از نوشیدن چای و مایعات داغ در لیوانهای یکبارمصرف شفاف خودداری کنید و برای مسواک زدن از آب سالم مانند آب بسته بندی شده و یا آب جوشیده استفاده کنید.