“خط زندگی”؛ دستیاری رایگان برای سالمندان/ از ارائه خدمات بستری تا دریافت وقت از پزشک برای سالمندان |
تازه هاي خبر :
قانون عجیب سرویس بهداشتی در اسکاتلند
بزرگراه پارس آباد – سربند در خرداد ماه ۱۴۰۰ به بهره برداری میرسد
وضعیت کرونایی شهرستان پارس آباد مغان نیازمند توجه ویژه است/ ۷۰ درصد جامعه هدف منطقه غربالگری شدند
آغاز دومین جلسه رسیدگی به اتهامات رییس پیشین سازمان خصوصی سازی
مشکل تامین آب ناحیه صنعتی پارس آباد مرتفع میشود
جمعه ۲ آذر ۰۳
“خط زندگی”؛ دستیاری رایگان برای سالمندان/ از ارائه خدمات بستری تا دریافت وقت از پزشک برای سالمندان
به گزارش شهریمیز به نقل از خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، بر اساس آمارهای سازمان بهداشت جهانی، جمعیت ایران به سمت سالخوردگی و پیری پیش میرود.
سالمندان در سال ۹۴ حدود ۱۰ درصد جمعیت ایران را تشکیل میدادند، اما بر اساس بررسیهای صورت گرفته، جمعیت افراد بالای ۶۰ سال کشور تا سال ۱۴۲۹ به ۳۳ درصد افزایش پیدا میکند که این آمار قابل تامل است.
بدون شک در این شرایط و پیش از رسیدن به سال ۱۴۲۹ و پیرتر شدن جمعیت کشور، لازم است برای قشر سالمند و ارائه خدمات هر چه بهتر به این قشر برنامه ریزی شود. سالمندان نیازمند دریافت خدماتی از قبیل خدمات رفاهی، درمانی، تغذیه و در بسیاری از مواقع نگهداری هستند.
خانوادههای بسیاری هستند که با دلایل منطقی و غیر منطقی از نگهداری اعضای سالمند خانواده خود که نیازمند دریافت کمک هستند سر باز میزنند و لازم است مراکزی برای ارائه خدمات به این سالمندان معرفی شوند.
در همین رابطه، مرکزی با همکاری سازمان بهزیستی، وزارت بهداشت و خیریهها مدتها است که فعالیت خود را آغاز کرده است تا خانوادهها بتوانند در کمترین زمان ممکن با بهره گیری از از خدمات این مرکز خدمات مورد نیاز سالمند خود را دریافت کنند.
اگر چه از زمان فعالیت این مرکز مدت هاست که میگذرد، اما این طور به نظر میرسد که ” خط زندگی” آن طور که باید به خانوادهها معرفی نشده است و هنوز خانوادههای زیادی هستند که برای دریافت خدمات ویژه سالمندان خود با مشکل مواجه میشوند.
کافی است با شماره تلفن ” ۴۳۲۷ ” تماس بگیرید. مشاور این خط پاسخگوی شما خواهد بود تا ببیند که دقیقا نیازمند دریافت چه خدماتی هستید.
از ارائه خدماتی از قبیل دریافت وقت از پزشک و بیمارستان برای ویزیت و بستری سالمند گرفته تا برنامه ریزی برای حضور یک سالمند در خانه سالمندان، همه با کمک مشاوران و متخصصان این مرکز انجام میشود.
یکی از مشاورانی که با مرکز خط زندگی همکاری میکند در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان در رابطه با نحوه فعالیت این مرکز میگوید: خانوادهها زمانی که با خط زندگی تماس میگیرند، برای سالمندان آنها یک پرونده کلی تشکیل میشود تا پس از آن، هر زمان که لازم بود به فرد سالمند خدمات ارائه شود.
وی میافزاید: تمام اطلاعات سالمند در پرونده وی ثبت شده تا هر زمان که نیاز بود به او خدمات مورد نیاز ارائه شود.
این مشاور در پاسخ به این پرسش که آیا سالمندان و خانوادههای آنها از خدمات خط زندگی استقبال کرده اند یا خیر؟، میگوید: تا کنون به بیش از ۱۰۰ هزار سالمند خدمات ارائه کرده ایم، اما هنوز خانوادههای زیادی هستند که با خط زندگی آشنا نبوده و برای دریافت خدمات ویژه سالمندان خود با مشکل مواجه میشوند.
وی در خصوص خدمات بستری سالمندان در خانههای سالمندان میگوید: یک سالمند برای پذیرش در مراکزی از جمله کهریزک باید تمکن مالی نداشته و فرزندی نیز نداشته باشد در غیر این صورت پذیرش او در یکی از مراکز خصوصی انجام میشود.
این مشاور میافزاید: در صورتی که فرد سالمند دارای فرزند باشد، باید والدین او در مراکز خصوصی پذیرش شده و هزینه نگهدارای از سالمندان در مراکز خصوصی نیز از ماهی ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان آغاز میشود.
نه تنها خانوادههای افراد سالمند، بلکه خود افراد نیز در شرایطی که با مشکلی مواجه شده و نیازمند کمک باشند میتوانند با خط زندگی و شماره تلفن ۴۳۲۷ تماس بگیرند.
علی دیبایی، سالمندی ۷۳ ساله است که بعد از مرگ همسرش به تنهایی زندگی میکند. وی در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان در رابطه با چگونگی آشنایی اش با خط زندگی میکند: اطلاعات مربوط به این خط را در یکی از مجلات خواندم. شماره تلفنی معرفی شده بود که یک روز تصمیم گرفتم با آن تماس بگیرم تا ببینم خدمات این مرکز واقعی است یا اینکه تنها در حد یک تبلیغ بوده است.
این سالمند در خصوص خدماتی که از خط زندگی دریافت کرده است میگوید: با این خط تماس گرفتم تا در مورد پزشک متخصص قلب اطلاعات بگیرم. من مشکل قلبی دارم و باید به یک پزشک متخصص مراجعه میکردم. پس از این که با کارشناس این مرکز صحبت کردم از بانک اطلاعاتی که در این مرکز موجود بود یک پزشک متخصص به من معرفی شد.
وی میافزاید: حتی در پی درخواستی که از این کارشناس داشتم از این پزشک متخصص نیز برای من وقت گرفته شد و تمام این خدمات نیز رایگان بود.
بدون شک خط زندگی را میتوان یک دستیار رایگان برای سالمندان کشور دانست. دستیاری که به طور ۲۴ ساعته در اختیار سالمندان و خانوادههای آنها است.
این مرکز اکنون با همکاری سازمان بهزیستی کشور، اداره سلامت شهرداری تهران، وزارت بهداشت، کمیته سلامت شورای اسلامی شهر تهران، بنیاد بیماریهای نادر ایران، موسسهی خیریهی عترت فاطمی و همکاری بیش از ٢٠٠ مرکز تخصصی فعالیت کرده و طراحان خط زندگی در پی حفظ کرامت سالمندان و کمک به برطرف کردن نیازهای آنها بوده اند.